Startmenuen kan mere end du tror

Alt for ofte ser vi brugere, der med mus og pegefelt navigerer sig frem til diverse programmer – det gælder, uanset om det er Word, Excel, Internet Explorer, Chrome etc. Alt for mange gange hører vi derfor også brugere, som gerne vil have oprettet genveje til disse programmer, direkte på skrivebordet. I virkeligheden skyldes det, at vi skal ud af fortidens skygge – væk, fra Windows XP.

Hvis vi lader som om Windows Vista aldrig har eksisteret, kan vi springe direkte videre til Windows 7. Allerede her, indbyggede Microsoft langt mere intelligens ind i Startmenuen, end vi har været vand til. En helt særlig, og desværre meget overset, funktion, er muligheden for at søge…. søge i alt, næsten.

Ved at klikke på Start (eller ved at trykke på Windows-tasten på tastaturet), åbner Startmenuen. Jovist, i Windows 8 og 8.1 så den anderledes ud, efter Microsofts (uheldige) forsøg på at introducere Metro-brugergrænsefladen, men princippet var det samme. Her, lige er, var det faktisk muligt at søge. Ingen tryk på søgeknap, ingen yderligere klik – bare skriv. Skriv!

Windows Search var allerede på det tidspunkt dybt integreret i maven, og er siden blevet forfinet. Vær derfor ikke overrasket, når du finder ud af, at Windows har indekseret både indholdet i din mail (hvis du bruger Outlook), i dine lokale filer (dermed også de, der synkroniseres via Dropbox, OneDrive, Google Drev etc.), og, vigtigst af alt, programmer og apps i Startmenuen. Du kan altså blot kaste et slag på Windows-tasten og begynde at skrive, eksempelvis “Ex” og du vil opleve, at Excel er klar til at blive åbnet.

Det kan ikke gøres hverken hurtigere eller nemmere – uanset om du operetter genveje på skrivebordet, tilknytter programmet til taskbaren eller lignende.

blog_start_menu