Kaspersky vinder igen!

Testhuset AV-Test har over 14 måneder fulgt 23 forskellige antivirusprogrammer for at se, hvordan de gebærder sig i forhold til at stjæle hastighed fra din computer. Der er opsat et scenarie, der skal fortælle, hvor meget hastighed man betaler for beskyttelse af maskinen.

Testen har ikke haft fokus på hvilket program, som beskytter bedst, men hvilket der er hurtigst.

En anden organisation, der også teste antivirusprogrammer og hedder AV-Comparatives, har tidligere spurgt brugerne om, hvad de prioriterer, når et program skal vælges til maskinen.

Her er den højeste prioritet faktisk, at programmet ikke må trække hastigheden ned.

23 programmer på bænken

Der er testet 23 forskellige programmer, både af den gratis slags og i betalingsversioner.

Testen har uddelt point til programmerne på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er det bedste mens 5 er det dårligste resultat.

Karakteren er uddelt således, at hvis antivirusprogrammet har sløvet systemet med mellem 0 og 20 procent er der uddelt et point. For 21 til 40 procent er der uddelt to point og så fremdeles. Referencesystemet er en opsætning helt uden nogen form for antivirusbeskyttelse.

Ikke et stort problem

Testen er forløbet gennem syv testrunder over 14 måneder og med 19.000 individuelle rangeringer af hvert enkelt produkt indenfor fem forskellige testområder. Testområderne er eksempelvis kopiering af filer, åbning af programmer eller downlaod af filer fra nettet. Antivirusprogrammerne er naturligvis testet på identiske maskiner for at gøre en sammenligning mulig.

På den nederste grafik kan du se den samlede karakter for alle fem kategorier.

Testen viser, at der er trængsel i toppen af feltet blandt de programmer, der ikke sænker hastigheden på din computer særlig meget. Omvendt er der i bunden af målingen en god håndfuld programmer, der trækker din arbejdsmaskine i nedadgående retning.

Sammenfattende kan man dog se, at god sikkerhed ikke sløver din computer i betydelig grad. Der kræves selvfølgelig systemressourcer, præcis som i forbindelse med en hvilken som helst anden applikation, men det er langt fra kritisk.

Kaspersky AV test hastighed